Građani se upozoravaju od strane policije: Poklopite slušalicu odmah ukoliko vam neko postavi ovo pitanje putem telefona

Loading..

Vjerovatno se svima dogodilo da vas zove nepoznat broj.Da li ste znali da morate biti izuzetno oprezni kada su takve stvari u pitanju? Potrudit ćemo se da vam objasnimo zbog čega je to tako. Mnogobrojne osobe vas mogu prevariti, a najbitnije je da pazite šta će vas ta osoba upitati.

Tako je policija odlučila da upozori građane. Ukoliko vas neka osoba zove sa nepoznatog broja i upita vas Da li me čujete sve to djeluje kao potpuno normalno pitanje. Naravno, pitanje djeluje sasvim normalno i u tome nema ničega lošega. Međutim to pitanje vam zaista može ugroziti život a mi ćemo vam objasniti i zbog čega. Naime, ako na ovo pitanje odgovorite sad Da onda ste sebi napravili veliki problem.

Djevojka je pozvata sa nepoznatog broja a zatim se počela smijati. Uslijedilo je dobro poznato pitanje a žena sa druge strane linije je odgovorila sa da. Djevojka je snimila njen izgovor riječi DA I to iskoristila u svrhu skidanja novca sa bankovnog računa. Zbog toga je jako važno da pazite šta govorite putem telefona jer se to može zloupotrijebiti a samim time vas i oštetiti iako se na prvi pogled čin i sasvim bezazleno.

S obzirom da je ovo sada jedna od največih prevara koje kruže svijetom, podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima. Vjerujemo da će im biti od pomoći, a posbeno ukoliko im uslijedi poziv od nepoznate osobe sa ovim pitanjem. Za više članaka posjetite našu stranicu na kojoj možete pronaći razne zanimljivosti.

Nikada se ne zna kada baš vi možete biti predmet prevare.