Stručnjaci upozoravaju: Svako drugo dijete na Balkanu ima ovu igračku, a roditelji nisu svjesni opasnsti

Loading..

Trebate paziti sa kakvim igračkama vaše dijete dolazi u kontakt. Neke mogu bit zaista opasne. Npr. mala djeca ne trebaju da se igraju sa onim sitnim igračkama koje lako mogu progutati. Isto tako, trebate paziti kakve igračke kupujete jer neke mogu naštetiti zdravlju.

Zato se informišite i ne budite podložni reklamama. Igračka koja je veoma popularna jeste ljigavac i većina djece želi da je ima. Roditelji je kupuju jer misle da je ona sasvim uredu. Šta ako bismo vam rekli da je ova igračka opasna za vaše dijete?

Ova igračka je napravljena od hemikalija, u velikoj količini posjeduje boraks koji može izazvati proljev, grčeve i povraćanje. Pored toga, dovodi do ozbiljnijeg problema kao što je uzrokovanje neplodnosti.

Zbog ovog su mnoge ovakve igračke povučene sa prodaje.  Rekli bismo kako ovakve igračke nisu opasne, kako ih možemo imati, a onda saznamo nešto ovakvo.

Baš iz tog razloga trebate da se informišete o tome ko je proizvođač, kakav je sastav nekog takvog proizvoda. Tako ćete izbjeći neke ovakve posljedice. Ostanemo bez tekst kada vidimo kako su neke ovako naizgled bezazlene stvarčice ustvari opasne.

Zato sljedeći put kada vidite ovakvu neku igračku, nemojte odmah poletjeti da je kupite. Može biti vrlo opasno kao što vidite.