Liječnici upozoravaju: Svi ga kupuju a jedan je od najotrovnijih proizvoda na tržištu hrane

Loading..

Mi smo skloni da kupujemo mnoge namirnice, a nismo ni svjesni koliko one mogu biti štetne po naše zdravlje. Evo o čemu je riječ:

Kada uzimate neke proizvode, potrebno je da se dobro informišete o proizvođaču, sastavu i sl. Kada uzimate voće, povrće, meso, gledajte da je prirodno uzgojeno, bez dodatka hormona i hemikalija.

Pazite s kakvih farmi nabavljate meso, od koga kupujete voće i povrće jer je dosta tretirano hemikalijama. Itso tako, skloni smo kupovati još neke namirnice, a one su vrlo štetne.

Žvake često žvačemo, a one su pune aditiva, te aspartama koji je veoma opasan. Može dovesti do oštećenja mozga i do epileptičnih napada. To imajte na umu kada budete kupovali sljedeći put žvake.

Namirnica koja se pokazala veoma opasnom, a koju većina svakodnevno konzumira jeste čips. Možda mislite kako se čipsevi prave od krompira, a ustvari se miješaju sastojci poput riže, pšenice, kukuruza i krompirnih pahuljica i dobija se smjesa koja se prži u ključalom ulju, a kasnije suši.

Potom se dodaju razni emulgatori, te supstance koje su otrovne. Čipsevi tako sadrže spoj akrilamid koji je kancerogen. Čipsevi osim što sadrže dosta masti, debljaju, oni su i kancerogeni. Zato ih izbjegavajte.

Možda mislite kako su light čipsevi zdraviji, a ustvari oni se pripremaju na isti način, samo što se oni malo izrače i to vam je onda light.