Vučić je stigao u Tursku : kada su se otvorila vrata aviona, zastao je , nije to očekivao

Loading..

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je juče doputovao u Istanbul . Doputova je kako bi na poziv turskog predsjednika, prisustvovao svečanom otvaranju novog istanbulskog aerodroma.Vučiću je na aerodromu Ataturk priređen svečani doček, uz počasnu gardu koja ga je ispratila akda je izašao . Dolazak predsjednika Srbijesu ispratili mnogi turski mediji.

Vučić je na otvaranju imao počasto mjesto , sjedio je u prvom redu, do samog predsjednika Turske. Aerodrom će sadržavati mnogobrojne karakteristike po kojima će biti prepoznatljiv u cijelom svijetu, bilo da je riječ o veličini, infrastrukturi,najnovijim sigurnosnim sistemima ili dizajnu.Kompanija je osnovana u oktobru 2013. ”Istanbul Grand Airport (IGA)” te 5 godina radi na realizaciji ovog megaprojekta.

Ovo će biti do sada neviđen aerodrom . Za otvorenje prve faze koja će moći opslužiti 90 miliona putnika godišnje, investirano je 6 milijardi eura.Očekuje se da će na aerodromu svakodnevno uzlijetati i slijetati 2.000 aviona, prema više od 350 destinacija . Svoje usluge će nudit još 250 aviokompanija.Ovaj megaprojekat će biti od velike pomoći i ostalim zemljama sa kojim će se uspostaviti saradnja aerodroma .