Svi pričaju o reakciji Putina: Vučić mu dao psića Pašu, a ruski predsjednik uradio nešto neočekivano

Loading..

ALEKSANDAR VUČIĆ, AKTUELNI PREDSJEDNIK SRBIJE JE JUČER URUČIO VLADIMIRU PUTINU ŠTENE ŠARPLANINCA, KOJE JE STARO SAMO TRI MJESECA, A KOJEM JE LIČNO DAO IME PAŠA.

Čim je ugledao Pašu, Putin je odmah kleknuo na koljena i počeo da ga mazi, a Paša ga je mirno prihvatio. Poznato je svima kako Putin voli, bolje reći obožava pse, a Paša je dobio pasoš kojim će moći otputovati u Moskvu.

Radi se, inače, o rasi koju krase mnoge dobre odlike, posebno ta, kako kinolozi navode, da je zaštičnički nastrojen, koji odlično čuva svoje stado i svog vlasnika, koji ne zna za strah i neće nikada dozvoliti da mu se bilo šta desi. Jedna kinološka sudija je rekla da se šarplaninac ne plaši čak ni medvjeda. Inače, u Rusiji je simbol medvjeda, posmatrana kao metafora koja se često koristi za tu zemlju

Da li se možda u malom Paši, kako se ovaj šarplaninac zapravo zome, zbog toga može vidjeti i nekakva skrivena poruka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića teško je reći, a također sva tumačenja na ovu temu mogu biti nategnuta, ističe “Blic.rs”

Pas, inače, ima ozbiljan pedigre već sedam godina unazad. Ovo je prvi put, kako je naveo ovaj magazin, da predsjednik Srbije poklanja ovako nešto.
Također, “Paša” je ujedno i počasna titula koja je bila dodjeljivana visokim vojnim i civilnim dostojanstvenicima u političkom sistemu starog Otomonaskog carstva, koja se sastavljanja potom na vlastita imena (Mehmed-paša, Ahmet-paša,..)

Sama riječ “paša” je nastala od turske složeice “basa = poglavar”

Ako se prisjetimo, ruski predsjednik Vladimir Putin posjetio je danas Srbiju, a pojedine ulice su zbog toga blokirane, dok su mjere bezbjednosti na najvišem nivou.

Putina u Beogradu, između ostalog, čeka i svečaki doček ispred Palate Srbija. Sastanak sa predsjednikom Srbije Aleksandrom VUčićem kao i sa ostalim članovima Vlade, ali i posjeta Hramu Svetog Save, gdje se očekuje okupljanje ogromnom broja građana.