Prelijepa muslimanka iz Bosne otišla u burkiniju na bazen i doživjela poniženje života: “To što su mi tamo uradili je najveća bruka ikada” (FOTO/VIDEO)

Loading..

NAKON 2001. GODINE I STRAVIČNIH DEŠAVANJA U AMERICI, PRIPADNICIMA MUSLIMANSKE VJEROISPOVJESTI NIJE NIKAKO BILO LAHKO IZAĆI U JAVNOST U SVIJETU.
NJIHOVE ŽENE KOJE ODLUČNO DRŽE DO TRADICIJE, SE GLEDAJU UVIJEK ISPOD OKA NA SVAKOM NJIHOVOM KORAKU. ZAPADNI DIO ZEMALJSKE KUGLE, NIJE JOŠ UVIJEK NIKAKO TOLERANTAN PREMA NJIHOVIM OBIČAJIMA, A NERIJETKO JE TO SLUČAJ ČAK I U NAŠIM KRAJEVIMA.

Djevojka koja se zove Fatima je zbog zdravstvenih razloga morala da krene na plivanje, te je tako krenula na jedan terapijski bazen u svome gradu. Naime, Fatima Bajrić, poznata vlogerka iz Tuzle, na svom veoma posjećenom Youtube kanalu objavila je nedavno jedan video koji nosi naziv “Diskriminacija moga identiteta u multikulturalnom gradu“ koji je odmah ostavio pomiješane reakcije.

U fokusu njenog najnovijeg videa na YouTube-u je ‘burkini‘, odnosno tzv. jako lijepi kupaći kostim za žene muslimanske vjeroispovijesti, koji je ova mlada i prelijepa Tuzlanka obukla prilikom posjete jednom od terapijskih bazena na koji je morala da ide. Na početku svog javnog izlaganja (na videu) Fatima se izvinjavala svima onima koji su baš tako dugo čekali na neki njen novi video, te da bi još duže čekali da joj se nije desila ova jako neugodna situacija za koju smatra da je ipak veoma važna i bitna te da se tiče svih nas.

“Ja živim u ovom prelijepom gradu koji se zove Tuzla, u gradu u kojem će vam svi koje sretnete reći kako zvona crkve nikad nisu smetala nikakvom glasu mujezina. U prijevodu, kako smo svi mi uvijek puni empatije, jake tolerancije i kako sa velikom ljubavlju prihvatamo sve moguće različitosti među ljudima.” objasnila je u svom izlaganju prelijepa Fatima Bajrić te potom nastavila: “Nažalost, moram sada ipak da vas razočaram. To uopšte nije istina“.

Naime, Fatima Bajrić je iz ličnih zdravstvenih razloga morala da krene na privatno plivanje nekoliko puta sedmično, te je tako krenula na terapijski bazen gdje je, kako ona barem tvrdi, sve bilo u redu dok se jedna ili više tih gospođa nisu počele žaliti na njen konkretni dolazak na taj bazen u svome “kostimu” – burkiniju, što je bilo jako šokantno i neshvatljivo po nju.