Oduševit će vas ove ideje za uređenje dvorišta: Kad pogledate broj 5 bit će vam žao što se niste ranije sjetili (Foto)

Loading..

Proteklih dana morali smo da se suočimo sa teškim i tmurnim danima, crnim oblacima koji su nam donosili kiše i snažne grmljavine, ali budući da meteorolozi najavljuju ljepše vrijeme za naredne dane, savršen je trenutak da pogledate ideje za uređenje dvorišta koje će vam poslužiti kao inspiracija.

Ukoliko ne znate odakle biste počeli i kako biste krenuli preuređivati svoje dvorište kako biste od njega napravili svoj mali raj, donosimo vam u nastavku neke od fotografija koje će vas sigurno oduševiti. Najprije – svakako, morate se pobrinuti da počistite dvorište, naročito ukoliko su vas zahvatile poplave i obilne padavine, pa donijele smeće i narušile estetiku vrta.

Pobrinite se za svoje cvijeće i biljke koje ste prethodno zasadili tako da ponovo zažive nakon obilnih i teških padavina, a savjetujemo vam i da napravite neki vid zaštite za njih kako vam se to ne bi ponovo desilo. Privežite ih ili napravite takav vrt da im poplave ne mogu naštetiti – bar ne toliko.

Zatim, pokupite svo smeće iz dvorišta ukoliko je ostalo iza poplava, pokosite travu i sredite je, a onda se možete baciti na posao uređenja po pitanju estetike.

Za preuređenje vam mogu poslužiti klasični vrtni patuljci uz koje će vaše dvorište zaživjeti, ili pak crvene ruže ukoliko vam mogućnosti to pružaju, da ih usmjerite tako da ukrase kapiju. Možete postaviti ležaljku u dvorištu gdje ćete se odmarati kad nas posluže topli, sunčani dani ili napraviti vaš kutak za sjedenje i odmaranje, za šta vam mogu poslužiti i stare klupe ili čak gume koje ćete kasnije prefarbati. Da li vam se sviđaju ove ideje?