Ovo su heroji Srbije o kojima bruji čitav region: Skočili su u vodu bez razmišljanja i spasili 15 ovaca, gazda ponudio da im plati, a oni nisu htjeli ni da čuju o tome

Loading..

Slavko Vujović i Dragomir Šuluburić, dvojica momaka iz Guče, skoro su prolazili kraj jedne kuće u Guči na putu prema Lučanima, a zatim primijetili da ovce plivaju u magacinu pored puta, dok nije bilo nikog od ljudi pored kako bi ih izbavili.

Vujović i Šuluburić ušli su u vodu bez previše straha i razmišljanja, iako mi je gotovo bila do ramena, samo da bi mogli spasiti nesretne životinje. Kažu da su uspjeli izvaditi skoro 15 ovaca i da su ih nakon toga donijeli do puta gdje nije bilo vode. Navode da nije bio prisutan gazda kuće i da su mu javili da su ovce izbavljene.

Stambolić, čije su ovce plivale u vodi i borile se da izađu na suho, zahvalio je momcima koji su mu bez imalo razmišljanja izbavili stoku i htio je i da im za to plati. Međutim, oni to nisu htjeli prihvatiti. Šuluburić navodi da su odbili uzeti bilo šta. Kaže da je samo važno da su svi dobro i da nema žrtava i da bi svakom pomogli ko bi se našao u takvoj situaciji.

Podsjetimo, proteklih dana borili smo se sa velikim poplavama koje su zahvatile čitav region. Najviše je stradala Bosna i Hercegovina, koja već pamti slučaj velikih poplava od prije pet godina kada su bile neophodne milionske donacije kako bi se sanirala šteta i pomoglo porodicama koje su ostale bez krova nad glavom nesretnim okolnostima.

Da li ste vi imali tešku situaciju u ovim danima kada su vladale obilne padavine ili je kod vas sve bilo u najboljem redu?