Žene ove stvari uporno rade, a ginekolozi to preziru: Ovo stvara veliku štetu vašoj intimi

Loading..

Želimo se dobro informisati o našem intimnom području, ali nije dovoljno samo to – naši bi doktori voljeli da se držimo određenih pravila.

U nastavku pročitajte 5 navika koje bi ginekolozi voljeli da prestanete raditi. Ukoliko se plašite bolnog snošaja više nego mu se radujete, trebali biste se zapitati da li je to zato što vas boli – ukoliko je to tačno, onda se obratite doktoru. Bolne intimne odnose mogu uzrokovati brojni razlozi, a među njima su i zatvor, ciste na jajnicima, fibroidi, vaginalne infekcije i drugi.

Hodate u znojnoj odjeći za teretanu

Imate mnogo obaveza, a odmah trebate početi s večerom ili negdje trčati po nalogu nakon što ste se dobro preznojili – ipak to preskočite i ne radite to. Žene odmah trebaju skinuti znojnu odjeću iz razloga što klice pretežno rastu u vlažnom i toplom okruženju, što može da uzrokuje infekciju.

Ne biste trebali pretpostavljati da je normalno ukoliko imate teško menstrualno kr varenje

Neovisno o tome koliko vam je godina ili koliko mislite da ste blizu menopauze, preporučuje se da se pregledate ukoliko morate da mijenjate uložak ili tampon na svaka dva sata ili se pak služite duplom zaštitom – pa koristite i uložak i tampon, da biste izbjegli incident. Oko 80 ml treba da iznosi prosječni gubitak kr vi za vrijeme cijelog menstrualnog ciklusa.

Nosite tange

Najzad, izvrstan izgovor da prestanete nositi neudoban donji veš: doktori navode da tange mogu nažuljati i razvlačiti kožu, te uzrokovati iritaciju, a tange ne dopuštaju uvijek koži da diše. To područje stoga može postati vrlo pogodno za razvoj bakterija.